DiétABC Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzlete

 

DiétABC Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzlete 

DiétABC Táplálékallerigások és Diétázók információs portál

DiétABC táplálékallergiások és diétázók receptvideói

Bezgluten termékek magyarországi nagykeredelme

Ha elakad Olvassaelolvassa el alábbi képes útmutatónkat.Olvassael!!20 ezer Ft felett a szállítási költséget átvállaljuk!!

 
 Keresés 
 
  csökk. szénhidrát
 diabetikus-ikon
  gluténmentes
 diabetikus-ikon
  fehérjeszegény
További szűrési lehetőségek
búzamentes
élesztőmentes
étrendkiegészítő
kukoricamentes
mogyorómentes
paleo
reform termék
rizsmentes
tartósító és mest.szín.mentes
gluténmentes búzakeményítővel
kalóriaszegény
koleszterinmentes
laktózmentes
nátrium szegény áru
bio termék
szójamentes
tejmentes
tojásmentes
weben nem vásárolható
 CSAK KOSÁRBA RAKHATÓ
 Kulcsszó:  Árucsoport:
Frissít

Rendezés: Lista hossza: Nézet:
 ««  |  «  [6 tétel, 1/1. oldal]  »  |  »» 
BARBARA GLUTÉNMENTES KUKORICALISZT 500 G BARBARA GLUTÉNMENTES KUKORICALISZT 500 G
gluténmentes, búzamentes

Összetevők: kukoricaliszt.

 

Nettó: 500g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt., Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

Keresse és kóstólja meg további termékeinket is!

269 Ft
kosárba
BARBARA GLUTÉNMENTES ZSEMLEMORZSA 250 G BARBARA GLUTÉNMENTES ZSEMLEMORZSA 250 G
gluténmentes, tejmentes, szójamentes, laktózmentes, tojásmentes, búzamentes

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, élesztő, étkezési só, kristálycukor, szőlőcukor, sűrítőanyagok: xantán, guar gumi, cukorréparost, emulgeálószer: zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályzó: citromsav, köménymag.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1481 kJ/353 kcal

Fehérje: 2,6 g

Szénhidrát: 80,3 g

ebből cukor: 2,9 g

Zsír: 1,9 g

ebből telített zsírsav: 0,6 g

Só: 1,3 g

 

Nettó: 250g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt. Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

 

619 Ft
kosárba
BARBARA LISZTKEVERÉK FŐZÉSHEZ, SÜTÉSHEZ 1 KG BARBARA LISZTKEVERÉK FŐZÉSHEZ, SÜTÉSHEZ 1 KG
gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, búzamentes

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, burgonyapehely (burgonyapor, emulgeálószer: zsirsavak mono- és digliceridjei, stabilizátor: dinátrium-difoszfát, tartósítószerek: nátrium-szulfit, nátrium-hidrogén-szulfit, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav), kukoricaliszt, burgonyakeményítő.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1608kJ/383kcal

Zsír: 0,4g

ebből telített zsírsav: 0,05g

Szénhidrát: 91,3g

ebből cukor: 0g

Fehérje: 2,6g

Só: 0,5g


Receptek:

PISKÓTA:

Hozzávalók: 15dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez(7 púpos evőkanál), 7 db tojás, 12dkg cukor, 2dkg vaniliás cukor, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 2 mokkáskanál citromlé.

Elkészítése: a lisztkeverékben elkavarjuk a szódabikarbónát. A tojások sárgáját a cukorral, vaniliás cukorral habosra kavarjuk, a tojások fehérjét a citromlével kemény habbá verjük, majd az egészet alacsonyabb fokozaton összeturmixoljuk, miközben a lisztet apránként hozzászórjuk. Margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, 180C fokon sütjük.

Tipp : Muffint is készíthetünk belőle ha a tojás sárgájához  teszünk 5 dkg margarint, 1 teáskanál mézet, a liszthez pedig 1 csipet sót. Ízlés szerint aszalt gyümölccsel, darált dióval, mogyoróval, mákkal gazdagíthatjuk, olvasztott csokoládéba márthatjuk.

MEGGYES TÚRÓTORTA:

Hozzávalók: tésztához: 30dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 2 db tojás, 8dkg margarin, 5dkg kristálycukor, 2dkg vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna.

Töltelékhez: 50dkg félzsíros tehéntúró, 1 zacskó pudingpor (1/2 l tejhez, gőzős) , 50 dkg meggy, 4 tojás, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg kristálycukor, 3dkg margarin.

Elkészítése: a tésztához valókat összegyúrjuk és negyed óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, és a sodrófa segítségével egy margarinnal kikent tortaformába fektetjük, majd kb. 10 percig 180 fokon elősütjük. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a többi hozzávalót kézi habverővel krémesre kavarjuk. Végül a felvert tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük. Az elősütött tortlapra a túrókrém felét rárakjuk. Néhány szem meggyet rászórunk, majd a maradék túrókrémmel befedjük és végül a többi meggyet is rárakjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük.

SÓS OMLÓS RÚD:

Hozzávalók: 45dkg Barbara gluténmentes lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 175ml tejföl, 25dkg margarin, só.

Elkészítése: a tésztához valókat összegyúrjuk és egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal, köménymaggal, szezámmaggal megszórjuk. Margarinnal kikent tepsiben 180 C fokon aranysárgára sütjük.

PALACSINTA:

Hozzávalók: 35dkg Barbara lisztkeverék, főzéshez, sütéshez, 5 dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 1 l tej, 2dl szénsavas ásványvíz (ill. szódavíz), 4 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, 4 evőkanál étolaj, kristálycukor.

Elkészítése: A kétféle lisztkeveréket és a sót összekeverjük. A tejben elkavarjuk a tojást, vaníliás cukrot, olajat. Kézi turmixgéppel a liszthez folyamatosan hozzáadagoljuk a tejet, majd a végén ásványvízzel hígitjuk. 15 percig állni hagyjuk, majd szokásos módon kisütjük. (Minden egyes palacsinta kisütése előtt a sütőt olajjal érdemes kikenni).

GOFRI:

Hozzávalók: 35dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez, 5dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 12dkg olvasztott margarin, 8dkg kristálycukor, 5dl langyos tej, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só, csapott mokkáskanál szódabikarbóna.

Elkészítése: a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját az olvasztott margarinnal, a cukorral, a vaníliás cukorral habosra kavarjuk. A lisztkeverékhez hozzáadjuk a sót és a szódabikarbónát, a habosra kavart tojássárgáját és a langyos tej felét. Turmixgéppel csomómentesre kavarjuk, majd a maradék tejet is hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Olajjal kikent gofrisütőben készre sütjük.

 

Nettó: 1000g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt. Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

 

1239 Ft
kosárba
BARBARA LISZTKEVERÉK KENYÉR ÉS KELTTÉSZTÁHOZ BARBARA LISZTKEVERÉK KENYÉR ÉS KELTTÉSZTÁHOZ
gluténmentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, búzamentes

 

Összetevők: kukoricakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, burgonyakeményítő, sűrítő anyagok (xantán gumi, guar-gumi), emulgeálószer (zsirsavak mono-és digliceridjei), cukorréparost.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1551kJ/369kcal

Zsír: 0,2g

ebből telített zsír: 0,01g

Szénhidrát: 89,5g

ebből cukor: 0g

Fehérje: 1,3g

Só: 0,06g

 

Receptek:

GLUTÉNMENTES KENYÉR:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék, 3,4 dl tej vagy 3,2 dl víz, 2dkg élesztő, 2 dkg kristálycukor, őrölt kömény, só.

Kovászt készítünk: 2dkg élesztő, 2  dkg kristálycukrot, 2 evőkanál lisztet és 1 dl langyos (40C fokos) tejet (illetve vizet) kézi turmixgéppel csomómentesre keverünk, szobahőmérsékleten 15 percig kelesztünk.

Összeállítjuk a tésztát: a megmaradt lisztben elkavarjuk a sót, őrölt köményt, ráöntjük az érett kovászt és a maradék tejet,ill. vizet, majd turmixgéppel csomómentesre keverjük (3-4 percig) , 10-15 percig kelesztjük. Pihentetés után kikent kenyérformába tesszük és 200C fokon 35-40 percig sütjük. (A teflonbevonatos formát nem szükséges kikenni.)A megsült kenyeret a formából kivéve hűtjük, 3-4 napig hűvös helyen tárolva fogyasztható.

GLUTÉNMENTES FÁNK:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék, 2,5dl tej, 1 dkg élesztő, 2,5 dkg margarin, 3 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, késhegynyi só.

Kovászt készítünk: 1dkg élesztőt, 1 evőkanál porcukrot, 2 evőkanál lisztet 1dl langyos (40C fokos) tejjel kézi turmixgéppel csomómentesre keverjük, szobahőmérsékleten 10-15 percig kelesztjük.

Összeállítjuk a tésztát: a maradék porcukrot a tojás sárgájával és az olvasztott margarinnal habosra kavarjuk, majd az érett kovásszal együtt a liszthez öntjük, langyos tej folyamatos adagolásával kézi turmixgéppel csomómentesre kavarjuk, 15-20 percig kelesztjük. Kelesztés után átkavarjuk lisztezett asztalra borítjuk, tetejét liszttel megszórjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Bőven lisztezzük, hogy a tészta ne ragadjon. A kinyújtott tésztából fánkokat szaggatunk, tálcára tesszük és ismét 15 percig kelesztjük. A kelt fánkokat forró olajban aranybarnára sütjük , ízlés szerint porcukorral , lekvárral tálaljuk.

GLUTNMENTES LÁNGOS:

A fánk receptje alapján lángos is készíthető kevesebb porcukor (1dkg)és több só hozzáadásával.

SÓS RÚD:

Hozzávalók: 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 25dkg túró, 25dkg túró, 25dkg margarin, 1 teáskanál só.

Elkészítése: a hozzávalókat összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük. Lisztezett nyújtódeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd 2cm-e csíkokra vágjuk, tojással megkenjük, tetszés szerint reszelt sajttal, szezámmaggal, köménymaggal megszórjuk. Kikent tepsibe téve 180 C fokon kb. 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

KELT POGÁCSA:

Hozzávalók: 50 dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 25dkg margarin, 2 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, 1 dl tej, 3dkg élesztő, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só.

Elkészítése: az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojást, tejfölt, sótmajd jól összedolgozzuk. Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk (háromba) 30 perces pihentetéssel. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk, tojással lekenjük, majd pogácsákat szaggatunk belőle. Ízlés szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.

Letakarva napokig puha marad.

BURGONYAPOGÁCSA:

Hozzávalók: 1kg főtt burgonya, 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 2db tojás, 2dkg élesztő, 1 mokkáskanál só, csipet bors.

Elkészítése: a burgonyát összetörjük, ha kihűlt a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd fél óráig pihentetjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, kid pogácsaszaggatóval apró fánkokat(kb. 2,5 cm átmérőjű) szaggatunk. Forró olajban aranybarnára sütjük, melegen tálaljuk. Húsokhoz köretnek ajánljuk. Ízlés szerint bors helyett bármilyen fűszerkeverékkel ízesítjük.

SZILVÁS GOMBÓC:

Hozzávalók: 1kg főtt burgonya, 25dkg Barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz, 2db tojás, 10dkg zsír, 30dkg szilva, 15dkg Barbara zsemlemorzsa, csipet só, ízlés szerint porcukor és fahéj szilvához.

Elkészítése: A lisztkeveréket, az összetört, kihűlt burgonyát, a zsír felét, a tojást és a csipet sót összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük. A burgonyás tésztát lisztezett nyújtódeszkán fél cm vastagra kinyújtjuk és négyzetekre felvágjuk. A négyzetek közepére tesszük a fahéjas porcukorral megtöltött szilvaszemeket és óvatosan gömbölyűre formáljuk. Sós, mérsékelten forró vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz felszínére. Szűrőkanállal kivéve a maradék zsírba megpirított zsemlemorzsába forgatjuk és fahéjas porcukorral meghintve fogyasztjuk. Ízlés szerint a szilvát helyettesíthetjük lekvárral, meggyel vagy más gyümölccsel.

 

Nettó: 1000g

Előállítja és forgalmazza:

Diéta Bt. Hungary 5630 Békés, Durkó u. 22. Pf. 108

Telefon/fax: 66/415-688

www.dietabt.hu

Keresse és kóstólja meg további termékeinket is!

1239 Ft
kosárba
BARBARA RIZSLISZT 500 G BARBARA RIZSLISZT 500 G
gluténmentes, búzamentes, tojásmentes, kukoricamentes, élesztőmentes, laktózmentes, tejmentes

Összetevők: rizs 100%

Tápanyagtartalom 100g termékben:

Energia: 359 kcal
Fehérje: 6,9 g
Szénhidrát: 79,4 g
Zsír: 0,6 g

 

Minőségét megőrzi: a tasakon jelzett időpontig

Nettó tömeg: 500g

Gyártja és forgalmazza: Szarvasi Agrár Zrt.

H-5540 Szarvas, Ipartelep u. 5.

Tel.: (66) 814-610

www.agrarrt.hu

e-mail: rizsuzemkukacagrarrt.hu

Származási hely: Magyarország (HU)

Olaszország (IT)

Görögország (GR)

355 Ft
kosárba
BÓLYI SZÓJALISZT GLUTÉNMENTES 500 G BÓLYI SZÓJALISZT GLUTÉNMENTES 500 G
gluténmentes

Összetevők: szója, zsírtalanított.Összetevõk: kukoricaliszt, rizsliszt.

Száraz, hûvös helyen tartandó.

 

Átlagos tápérték 100 g  termékben:

Energia: 349kcal/1483kJ

Fehérje: 6.4 g

Szénhidrát : 79.2 g

Ebbõl cukor: 0.3g

Zsír : 0.2g

ebbõl telített zsírsavak : 0.1 g

Élelmi rost : 2.5g

Nátrium : 0.g

 

Forgalmazza:

2013 Pomáz, Álmos u. 6.

www.glutenon.hu

 

355 Ft
alerticon
A feltüntetett árak az áfát tartalmazzák!
Összes táplálékallergia termékünk egy lapon
Oldaltérkép
Barbara Bezgluten Biopont Canderel Finax
Glutenix Kenyérvarázs Mester
Mogyi Sanavi Schar Sváb The Bridge