DiétABC Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzlete

 

DiétABC Táplálékallergiások és Diétázók Szaküzlete 

DiétABC Táplálékallerigások és Diétázók információs portál

DiétABC táplálékallergiások és diétázók receptvideói

Bezgluten termékek magyarországi nagykeredelme

Ha elakad Olvassaelolvassa el alábbi képes útmutatónkat.Olvassael!!20 ezer Ft felett a szállítási költséget átvállaljuk!!

 
 Keresés 
 
  csökk. szénhidrát
 diabetikus-ikon
  gluténmentes
 diabetikus-ikon
  fehérjeszegény
További szűrési lehetőségek
búzamentes
élesztőmentes
étrendkiegészítő
kukoricamentes
mogyorómentes
paleo
reform termék
rizsmentes
tartósító és mest.szín.mentes
gluténmentes búzakeményítővel
kalóriaszegény
koleszterinmentes
laktózmentes
nátrium szegény áru
bio termék
szójamentes
tejmentes
tojásmentes
weben nem vásárolható
 CSAK KOSÁRBA RAKHATÓ
 Kulcsszó:  Árucsoport:
Frissít

Rendezés: Lista hossza: Nézet:
 ««  |  «  [6 tétel, 1/1. oldal]  »  |  »» 
B.CORN ALAPLISZT GLUTÉNMENTES 750 G B.CORN ALAPLISZT GLUTÉNMENTES 750 G
gluténmentes, fehérjeszegény, tejmentes, szójamentes, tojásmentes, laktózmentes, búzamentes, rizsmentes

Összetevők: kukoricakeményitő, előfőzött kukoricaliszt, sűritőanyag: xantán-gumi, guármagliszt, savanyúságot szabályozó: kálciumcitrát

 

Kenyér alaprecept:

250g gluténmentes alaplisztet, 15g cukrot, 5g sót, 20g étolajat, 20g élesztőt, 300g ivóvízet robotgéppel homogénre keverjük, egy kizsírozott kenyérformában háromszorosára kelesztjük. Előmelegített sütőben 180C fokon 50 percig sütjük.

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1459 kJ

Fehérje: 1,13 g

Fenil-alanin: 61 mg

a késztermékben: 57mg

Szénhidrát: 84,0 g

Zsír: 0,3 g

Élelmi rost: 4,0 g

 

Gyártja: B.corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

Mintareceptek: www.bcorn.hu

e-mail: bcornkukacbcorn.hu

839 Ft
kosárba
B.CORN EXTRUDÁLT KUKORICA SNACK GLUTÉNM. 100 G B.CORN EXTRUDÁLT KUKORICA SNACK GLUTÉNM. 100 G
gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, tejmentes

Összetevők: kukoricadara, kukoricaliszt, növényi étolaj, só, antioxidáns: BHT (E321)

Tápanyagtartalom 100g termékben:

Fehérje: 6,0 g

Szénhidrát: 65,0 g

Zsír: 9,0 g

69 Ft
alerticon
B.CORN EXTRUDÁLT KUKORICASNACK PIZZÁS GM 100 G B.CORN EXTRUDÁLT KUKORICASNACK PIZZÁS GM 100 G
gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, tejmentes, búzamentes, rizsmentes

Összetevők: kukoricadara, burgonyaliszt, növényi étolaj, fűszerkeverék, természetazonos aroma, élelmiszer színezékek (E110, E124, E150a), antioxidáns: BHT (E321)

Tápanyagtartalom 100g termékben:

Fehérje: 6,0 g

Szénhidrát: 62,0 g

Zsír: 13,0 g

85 Ft
kosárba
B.CORN KUKORICA FINOMDARA GLUTÉNMENTES 1 KG B.CORN KUKORICA FINOMDARA GLUTÉNMENTES 1 KG
gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, tejmentes, búzamentes, rizsmentes

Készült az élelmezési célból termesztett kukorica szemtermésének felhasználásval. Szemcseméret: 0,25-0,8mm

A finom szemcseszerkezet következményeként e kukoricafrakció a kukoricaliszthez hasonlóan jól hasznosul.

Tápértékadatok 100 g termékben:

Fehérje: 8 g
keményitő: 73 g
növényi zsir: 1 g
élelmirost: 4 g
ásványi anyagok: 1 g
viz: 13 g

 

Gluténmentes ötletek:

Túrós puliszka

150g Kuk. finomdarát, 150g Kuk. lepénylisztet 800g vízzel leforrázunk, majd mikróban, rövid ideig főzzük tovább, amíg kellően kidagad a massza. 200g apró kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütünk és leszűrünk. Egy jenai tál alját megöntözzük a szalonna zsírjával és 100g tejföllel. A tál aljára rásímitjuk a kukorica-pép felét, majd rámorzsolunk 200g túrót, 100g tejfölt és a kisütött szalonna felét. Erre újból rásímitjuk a kukorica pép másik felét, rászórunk még 200g túrót, 100g tejfölt és a maradék szalonnát. Sütőben pirosra sütjük. Juhtúróból fele mennyiség is elég.

Grízgaluska:

2db egész tojást villával homogénra keverünk. Annyi kukorica finomdarát adunk hozzá, hogy a kapott massza ne legyen túl kemény azután sem, miután a dara magába szívta  a tojások nedvességét. Ételízesítős forró vízbe szaggatjuk és puhára főzzük. Levesbetétként  fogyasszuk.

Joghurtos prósza

200 g Kukorica lepénylisztet, 200g kukorica finomdarát, 150g cukrot, 3 db tojást, 1 cs. sütőport, egy citrom reszelt héját, 50g étolajat, v. zsírt, 500g tejet, 250g joghurtot (aki teheti teljes egészében házi aludtejet, melyet praktikusan 2,8 %-os v. házi tej élőflórás joghurttal tört. beoltásával állítunk elő) robotgéppel simára keverünk. Kizsírozott tepsibe a felét beleöntjük,rászórunk cukrozott darált mákot, mazsolát, aszalt gyümölcsdarabkákat (szilva, alma stb.), majd ráöntjük a maradék masszát. Pár kanál étolajjal meglocsoljuk a tetejét és ropogós pirosra sütjük (gáztepsibe való adag)

Polenta fasírt

100 g kukorica finomdarát, 50g szójagranulátumot 300g vízzel leforrázunk. Hagyjuk a masszát kicsit hűlni, majd hozzáadunk 500g darálthúst, 3 db egész tojást, 100g kukorica lepénylisztet, 1e.kanál lenmagot 1e.kanál szezámmagot, 1e.kanál zsírt, vágott  petrezselyem zöldet, sót és a szokásos egyéb fűszereket. Jól elkeverjük a masszát, gombócokat formázunk belőle, ezeket ellapítjuk és forró olajban kisütjük.

 

Gyártja:

B.corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

E-mail: bcornkukacbcorn.hu

Mintareceptek: www.bcorn.hu

 

 

339 Ft
kosárba
B.CORN KUKORICA KÖRETDARA GLUTÉNMENTES 1 KG B.CORN KUKORICA KÖRETDARA GLUTÉNMENTES 1 KG
gluténmentes, szójamentes, laktózmentes, tojásmentes, tejmentes, búzamentes, rizsmentes, élesztőmentes

Összetevők: kukorica körte dara

Készült:

Az élelmezési célra termesztett kukorica szemtermésének abból az üvegesen kemény részéből, melyben a kukorica tápanyagait hemicellulóz vázanyag fóliázza le.

Az 1,4-3mm-es durvább szemcseszerkezet mellett e kukoricafrakció:

-enzimesen lassan pépesedő,

-laktató (telítő) hatású,

-rostban gazdag jelleggel,

-részlegesen emésztődő,

-kevés energiát szolgáltató,

-gluténmentes termék.

A köretdara nem emésztődő (ballaszt) hányada kölcsönöz a terméknek rostban gazdag jelleget.

 

Alaprecept:

I. A rizshez hasonlóan kevés zsíron vagy olajon 2-3 perci pirítsuk, majd egy csésze darát 2,5 csésze forró vízzel öntsük fel, ízesítsük sóval és ételízesítővel ízlés szerint, majd lassú tüzön főzzük puhára. A lesülést elkerülendő többször keverjük meg, és használjuk lángelosztót is.

Főzési idő kb. fél óra. Az így elkészült kukorica-köretet különböző húsételekhez a vegyes köret részeként fogyasszuk.

A megfőtt kukorica köretet formatestben kihűtve az felveszi  a formatest alakját. A kihűlt, előtte szét nem zúzott, kukorica köretet galuskaszerű darabokra szaggathatjuk, melyet levesbetétnek használhatunk.

II. Bő vízben előfőzve, majd a vizet leszűrve különböző ételek (pl. töltött káposzta, töltött paprika, rakottzöldbab stb.) töltőanyagaként használhatjuk.

Az így elkészített kukorica köret semleges ízű és pergős állagú lesz, mivel ekkor eltávolítottuk a felületen sérült vázanyagból kioldódott keményítőt.

 

Töltött káposzta:

(szabolcsi recept)

A kukoricát előfőzzük, leszűrjük. Majd apróra vágott hússal és kevés füstölt sonkával összedolgozva készítjük el a tölteléket, melyet pirított hagymával, kevés paprikával, borssal, sóval, fokhagymával ízesítünk. Ezt a masszát belegöngyöljük leforrázott káposztalevelekbe, melyeket rétegesen lerakunk finomra felszelt (édes) káposztával. Tehetünk közé is húsdarabokat. Tetejét megöntözzük paradicsomlével, majd felöntjük annyi húslével, hogy szűken lepje el. Lassú tűzön puhára főzzük.

Toros kása:

(felvidéki recept)

A kukoricát abalébe tesszük fel főni, őrölt borssal, sóval, őrölt köménymaggal kevés paprikával, majorannával ízesítjük. Ha a kukorica félig megfőtt, akkor adjuk hozzá a ledarált főtt húst, főtt májat, főtt vért, dinsztelt vöröshagymát, esetleg rizst.

Ha szükséges, kukoricaliszttel sűrítjük.

1. Ha megfőtt, edényekbe töltjük, sütőben sütjük.

2. Bélbe töltjük, abalében a szokásos módon készre főzve véres hurka - vagy az összetevők közül kihagyva a vért májas hurka - a végeredmény.

 

Gyártja:

B. corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

E-mail: bcornkukacbcorn.hu

Mintareceptek: www.bcorn.hu

339 Ft
kosárba
B.CORN KUKORICA LEPÉNYLISZT GLUTÉNMENTES 600 G B.CORN KUKORICA LEPÉNYLISZT GLUTÉNMENTES 600 G
gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, szójamentes, tejmentes, búzamentes, rizsmentes

Összetevők: extrudált kukoricaliszt,

-technológiai segédanyag: napraforgó étolaj,

savanyúságot szabályozó: kálciumcitrát, káliumkarbonát.

SO2 tartalom max 50mg/kg

 

Tápanyagtartalom 100 g termékben:

Energia: 1457 kJ
Fehérje: 9,0 g
Szénhidrát: 68,0 g
Növényi zsir: 4,0 g

 

Búzalisztet 5-10%-ban helyettesítve a "sütemény"puhább állagú lesz (ez a tipp természetesen a lisztérzékenyekre nem vonatkozik!!!)

A panír szebben pirul és kevesebb zsíradékot vesz fel a hús,

-az ételt csomómentesen besűríthetjük közvetlen beszórással is,

-töltelékekben lékötőként viselkedik,

-aki szereti a kukoricaízt, itt megtalálja,

-hagyományos receptekhez is használják:

 

Gluténmentes ötletek:

TORTILLA(mexikói kukoricalepény)

100g liszthez, 1 evőkanál étolajat, 1 teáskanál porcukrot, 1 csipet sót, és annyi vizet adunk, hogy gyúrható és sodorható tésztát kapjunk.

A tésztából kb. 3mm vastag kerek(ovális) lepényeket nyújtunk, melyeket mindkét oldalukon teflonos palacsintasütőben (zsíradék  nélkül) megsütjük.

Még melegen fakanál nyele mellett óvatosan félbehajtjuk. Az így elkészült lepényeket előre elkészített húsos, vagy zöldséges töltelékkel töltjük, és frissen fogyasztjuk. A megszáradt tortillalepényt lebbencsszerű darabokra tördelve levesbetétként is fogyaszthatjuk. A tortilla tésztájához adhatunk pl. reszelt sajtot, majd golyókat formázva belőle ostya-, vagy vaffelsütőben ropogósra sütjük.

VAFFEL ALAPRECEPT

40g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20g porcukrot, 1 mokkáskanál vanilincukrot, 1 csipet sót 1 tojással habosra keverünk. Majd hozzáadunk 100g lisztet és 1dl tejet, krémszerű állagúra keverjük, vaffelsütőben sütjük. Az alapreceptet variálhatjuk reszelt citromhéj, alma, daráltdió stb. hozzáadásával.

TÖLTÖTT SÜTEMÉNY

15g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20g porcukrot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát 1 tojással habosra keverünk. Hozzáadunk 100g lisztet, kevés vízzel tésztát gyúrunk, melyet kb. 3mm vastagra nyújtunk. 10cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Dióval, mákkal, birssajttal stb. töltjük, félbehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, sütőben sütjük. A kiszúrt korongokat tehetjük apró sütőformákba is, és a töltelékekkel együtt sütjük.

KIFŐTT TÉSZTA

100g lisztből, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, kevés víz hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. A szokásos módon a tésztát kinyújtjuk, metélt, vagy kockás alakra vágjuk, vagy töltelékkel töltjük. Forrásban lévő sós vízbe tesszük, addig főzzük, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Gyártja: B.corn ev.

7054 Tengelic, Óvoda u. 2.

Mintareceptek: www.bcorn.hu

 

299 Ft
kosárba
A feltüntetett árak az áfát tartalmazzák!
Összes táplálékallergia termékünk egy lapon
Oldaltérkép
Barbara Bezgluten Biopont Canderel Finax
Glutenix Kenyérvarázs Mester
Mogyi Sanavi Schar Sváb The Bridge